Οικίες

Παραδοσιακές Οικίες Ατζανού.

Μια ζωντανή παράδοση.

Οι παραδοσιακές οικίες Ατζανού είναι μία διώροφη πετρόχτιστη ξυλοεπενδεδυμένη διατηρητέα οικία του 1925, οι οποία βρίσκεται στην Χώρα, μόλις 5 χλμ. από το λιμάνι. Η Χώρα (Σαμοθράκη) είναι ανακηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός. Είναι η πρωτεύουσα του μυστηριακού νησιού Σαμοθράκη, το νησί της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς στο Βόρειο ανατολικό Αιγαίο της Ελλάδας.

Ανακαινισμένες με ευλαβική επιμέλεια και σεβασμό στην ντόπια αρχιτεκτονική, οι Παραδοσιακές Οικίες Ατζανού μετατράπηκαν πλέον σε δύο ανεξάρτητες μονόχωρες όπως όριζε το παλιό «σαμοθρακίτικο νοικοκυριό» οικίες όπου δεσπόζουν επιβλητικά η πέτρα, το ξύλο, το σίδερο και η μοναδική ξύλινη επένδυση «τσατμάς».

Στέκονται, θαρρείς και κρέμονται, από το πευκόδασος στις πλαγιές του όρουs Σάος που περιστοιχίζει την αμφιθεατρικά χτισμένη Χώρα. Σε ένα από τα πολλά πλακόστρωτα γραφικά καλντερίμια της ατενίζοντας μπροστά τους το βαθυγάλανο Αιγαίο Πέλαγος, δεξιά τα απομεινάρια του μεσαιωνικού Πύργου των Gatteluzi (1300- 1400) και αριστερά τους την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (1875) και το Λαογραφικό Μουσείο.

Διαθεσιμότητα & Κρατήσεις