Παλιάπολη

Σαμοθράκη: Το Νησί τον Μεγάλων Θεών.

Το νησί της Νίκης και των Καβειρίων Μυστηρίων.

Το γεμάτο μυστηριακή ενέργεια.

Το επιλεγμένο από τους θεούς του ουρανού, της φύσης και θάλασσας, που κατοίκησαν κάποτε εδώ και άφησαν τα σημάδια τους φανερά ακόμη στις αισθήσεις.

Τον τεράστιο ορεινό του όγκο που ξεπροβάλει πιο ψηλά από όλους μέσα από τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά, το όρος Σάος, επέλεξε ο Ποσειδώνας για να παρακολουθήσει από εκεί τον Τρωικό Πόλεμο.

Την άγρια φυσική ομορφιά της, την πλούσια ως τις άκρες του γιαλού βλάστηση της, τα παγκοσμίου φήμης φαράγγια της, τα 61 ρυάκια και τις βάθρες της, τους ψηλότερους της Ελλάδας καταρράκτες (Κρεμαστό), τις παρθένες κρυστάλλινες παραλίες της, τις παγκοσμίως αναγνωρισμένες αρχαιότητες της, τα ντόπια προϊόντα της και την γαστρονομία της.

Αλλά και τους παραδοσιακούς οικισμούς της, ζωντανή κληρονομιά να στέκουν ακόμη άθικτοι στο χρόνο, επέλεξαν το δίκτυο ΝΑΤURA 2000 αλλά και το πρόγραμμα “Άνθρωπος και βιόσφαιρα” της UNESCO. Και την επιλέγουν και οι χιλιάδες επισκέπτες της κάθε χρόνο. Είναι η απόλυτη αρμονία φύσης, πολιτισμού, άγριας ομορφιάς, βουνού και θάλασσας που μαγεύει. Οι λέξεις δεν επαρκούν…

Διαθεσιμότητα & Κρατήσεις